Allt fler i samhället blir vegetarianer, men samhället i sig hänger inte alltid riktigt med på noterna. Det är fortfarande inte alla restauranger och butiker som faktiskt har vegoalternativ, men det blir iallafall fler och fler. Många som är vegetarianer och som har äter kött innan har ofta svårt att komma på maträtter att laga. Detta gäller såklart också vissa som alltid varit vegetarianer, men det är extra svårt för de som redan samlat på sig massor av andra recept genom livet men som nu måste börja om på nytt.

Många av de rätter man äter med kött går faktiskt alldeles utmärkt att göra om till vegorecept så länge man vet vilket protein som kan passa som ersättare. Det kommer såklart inte bli precis samma rätt, men det kan iallafall ge inspiration. En bra sak man kan laga om man äter vego är tacos. Vegetarisk färs från märket quorn passar sig utmärkt att krydda med tacokrydda och lägga i bröd. En annan favorit är burgare av olika slag, antingen färdiga frysta vegoburgare eller hemgjorda av exempelvis bönor. Det går ofta att göra olika grytor med linser, bönor eller något annat liknande. De blir ofta dessutom väldigt mättande, så man får lätt matlådor till jobbet.

Att äta vegetariskt behöver inte vara så svårt, fundera helt enkelt bara på vad du skulle ätit om du inte var vegetarian och byt ut köttet mot något annat protein!