Det asiatiska köket är en stor favorit för många. Vi i Sverige älskar fullkomligen att gå och äta på asiatiska restauranger, allra helst buffé där vi ofta äter tills vi storknar. Många av oss skulle nog faktiskt kunna tänka oss att äta asiatiskt varje dag i veckan. Det är någonting speciellt med smakerna från det asiatiska köket som inte liknar någonting annat. Det kan ha att göra med att de använder sig mycket av den femte grundsmaken – umami.

Asiatisk mat kan man lära sig laga hemma också. Det skiljer sig dock mycket från det skandinaviska köket och tekniken för matlagningen är inte helt lika. Någonting som är ett måste för att få till den där perfekta asiatiska rätten är det klibbiga, perfekt kokade riset. Om man har svårt att få till detta på egen hand i en kastrull så kan man köpa en riskokare med timer som hjälp. Med denna kommer ditt ris alltid bli helt perfekt.

Nudlar äter många ofta som vardagsmat. När man pratar om nudlar här i Sverige så tänker de flesta på billiga snabbnudlar som man bara häller kokande vatten på för att tillaga. Detta är inte en riktig nudelrätt, utan det finns så mycket bättre tillvägagångssätt för att laga goda asiatiska nudlar. Nudelwok med sweet chili är en storfavorit för många, och det är inte så konstigt med tanke på hur fruktansvärt gott det är!