Matkombinationer finns det många av, båda sådana som är “accepterade” och omtyckta av de flesta, och sådana som många anser är lite konstigare. Getost och rödbetor, hallon och lakrits, salt och karamell, banan och choklad är bara några av alla de matkombinationer som finns som väldigt många gillar. Listan på matkombinationer kan göras lång. Men känner du att du skulle vilja testa någon ny matkombination som går lite utanför boxen kan du testa någon av de vi tipsar om nedan.

Gurka och ketchup

Har du någonsin testat att doppa gurka i ketchup? Många har inte gjort det, men blir samtidigt lika förvånade över smaken när de väl testar. Kanske blir det inte din nya favorit, eller så kanske detta kommer leda till att du kan äta gurkan som råkade få lite ketchup på sig. Eller så blir det din nya grej.

Pommes och mjukglass

Om du aldrig har testat att köpa pommes och doppa dem i mjukglass är det dags att du gör det nu. Sött och salt som går ihop får mångas smaklökar att dansa. Helt klart ett hett tips.

Avokado och choklad

Har du någonsin testat att göra chokladmousse på avokado? Om inte så är det dags att testa. Var inte rädd för kombinationen av avokado och choklad – det kan bli mycket godare än vad du tror.

Banan och tacos

Många har banan i sin tacos, det oavsett om du tror det eller ej. Det söta från bananen verkar förhöja smaken av tacosen och passar sig bra med den salta tacofärsen. Har du aldrig testat kan du testa med bara en skiva och sen bestämma din åsikt om denna kombination.

Ananas och pizza

Det här är en riktig vattendelare. Antingen tycker man om ananas på pizza eller inte. Men det finns trots allt en vanlig pizza som har just ananas som topping.