Om du har börjat en hälsoresa så har du säkert hamnat i en situation där du är kluven över vart du ska lägga ditt fokus. Är kosten viktigare än motion om man vill nå sina mål och vad ska man tänka på när man lägger upp sin nya plan?

Hitta en balans

Sanningen är att du inte ska utesluta varken det ena eller det andra, utan hitta en balans där du kan inkludera bådadera. Det spelar ingen roll hur mycket du rör på dig, om du inte ger din kropp den energi eller vitaminer som den behöver kommer du ändå inte se några större resultat och målet känns ganska långt bort. Kosten har stor betydelse för ditt välmående, men även motionen har lika stor betydelse för att du ska hålla dig stark och ha en bra kondition som ger dig flera hälsofördelar.

Så planera din kost och försök få in mer motion i vardagen för att du ska kunna må bättre. Det är lite knepigt i början, men när du väl har kommit in i rutinen så är det betydligt enklare.

Försök få in mer vardagsmotion

Du kan till exempel investera i en elcykel för herrar eller damer och därmed cykla till jobbet eller affären istället för att ta bilen, eller så kan du kan ta med dina promenadskor till arbetet och sedan gå hem eller en bit på vägen för att spara tid. Det finns många knep som du kan testa på och som gör att du kan hålla dig mer aktiv. Hitta en balans mellan sund kost och regelbunden motion och du kommer må bättre!